“For at værdsætte og beholde”

Hos A Working Theory designer vi såkaldt seasonless slow fashion, hvilket betyder, at vi ikke arbejder ud fra de traditionelle modesæsoner eller flygtige trends. I stedet vægter vi at bringe få, velovervejede styles, der går igen fra år til år, så du altid kan vende tilbage til dit yndlingsprodukt. Vores mission er nemlig at gøre det enkelt at finde tidløse og anvendelige skjorter og bluser, der kan indgå mere langsigtet i din garderobe.

Vores faste kollektion består i udgangspunktet af tre styles med samme grundpasform, men med en variation i de subtile detaljer, der gør, at de alligevel fremstår forskellige. Vores fokus er hovedsageligt på at udvide med enkelte farver, som vi kan se langsigtet i kollektionen, og samtlige styles er fremstillet i 100% LENZING™ ECOVERO™, der udgør et kærkomment alternativ til konventionel viskose.

Vi arbejder i øvrigt udelukkende med certificerede leverandører, der lever op til førende internationale standarder for både miljømæssig og social ansvarlighed. Det, samt vores tilgang til genbrug, upcycling, transport og emballage, kan du i øvrigt læse meget mere om her på siden.

Skulle du have spørgsmål, der ikke besvares her, er du altid velkommen til at sende os en mail på kundeservice@aworkingtheory.dk.

 

De varmeste hilsner,

Michelle Wadskjær, Founder

Vores materialer

Vi er vilde med viskoses delikate udtryk og komfort, men knapt så vilde med den miljøpåvirkning og manglende gennemsigtighed, der følger med konventionel viskoseproduktion.

Derfor har vi valgt at producere i 100% LENZING™ ECOVERO™ viskosefibre, der er certificeret med det officielle europæiske miljømærke, EU Blomsten.

LENZING™ ECOVERO™ viskosefibre udmærker sig blandt andet ved at stamme fra certificeret ansvarligt skovbrug, og forarbejdningen sker under kontrollerede forhold hos østrigske Lenzing, der er kendt for at sikre en høj grad af genanvendelse af anvendte opløsningsstoffer og vand.

Vores knapper er lavet af genanvendt plast, med undtagelse af vores betrukne knapper. Vores vaskemærker er i øvrigt fremstillet i rPET, der består af genanvendte plastikflasker.

Produktion & Social Ansvarlighed

Hos A Working Theory har det fra begyndelsen været et krav, at vi kun vil samarbejde med certificerede leverandører, der deler vores værdier til fulde. Derfor er vi også utroligt glade for, at vi, med kyndig hjælp fra Sourcing House ApS, har fundet frem til Dibella i Bangalore i Indien. Det er nemlig hos Dibella, at de smukke tekstiler får deres endelige form.

Dibella er certificeret i henhold til førende internationale standarder for social og miljømæssig ansvarlighed. Eksempelvis er Dibella Fairtrade-certificeret. Herudover modtager de ansatte gratis lægebehandling, pension samt kurser, der skal hjælpe dem til bedre privatøkonomi og hygiejne i deres lokalområde. Det er dog vigtigt for os at understrege, at vores bluser og skjorter ikke bærer Fairtrade-mærket, da vi, hos A Working Theory, ikke selv er certificeret, da der ikke findes en Fairtrade-standard for viskosefibre. 

I tillæg understøtter Dibella også 3900 marginaliserede, bomuldsproducerende familier i at udfase pesticider og øge deres økonomiske indtægter gennem Chetna Organics, og der investeres i infrastruktur, der f.eks. understøtter de lokale børns skolegang, og tiltag, der sikrer især kvinder i landsbyerne indtægter udenfor høstsæsonen. 

Genbrug & Upcycling

Det betyder meget for os, at vores produkter får et langt brugs-liv hos dig. Vi ved dog også, at behov kan ændre sig - hvad end det er æstetisk, størrelsesmæssigt eller noget helt tredje - og derfor kan du som kunde altid sende vores varer retur, hvis du ønsker hjælp til at finde en ny ejer til dem. 

Hvis produktet er i god stand, sælger vi det videre via vores ”2nd editions”, der bliver vores egen lille gensalgs-platform her på sitet; og har produktet tydelige brugsspor, er vores ambition at donere det til danske systuer og projekter med socialøkonomisk sigte, der kan upcycle det til nye, smukke sager.

Som tak for at hjælpe os med at holde tøjet i cirkulation, kvitterer vi med en rabatkode på 15% til vores webshop, men vores største ønske er selvfølgelig, at du vil bruge vores styles så længe som muligt.

Emballage & Pakning

Vi bruger i øjeblikket bionedbrydelige poser til vores emballage under forsendelsen fra Indien til Danmark. Vi undersøger dog hele tiden muligheden for bedre emballage, og vi indsamler selv plasten inden varen sendes til dig, med henblik på at sikre korrekt bortskaffelse eller evt. genbrug.

Når vi sender din ordre, pakkes produktet med FSC® MIX-certificeret silkepapir i forsendelsesæsker i 100% genbrugspapir, der ligeledes er FSC®-certificerede. FSC®-mærkningen betyder, at skoven og de øvrige kontrollerede kilder, hvor materialerne kommer fra, forvaltes under hensyn til biologisk mangfoldighed, lokalbefolkningen og arbejdstagernes rettigheder mm. Vores tryksager får vi lavet hos KLS PurePrint, der er et Cradle to Cradle-certificeret trykkeri.

Vores brune klistermærker til pakning er desuden lavet af genbrugspapir, mens det hvide klistermærke på forsendelsesæsken er lavet af bomuldsrester. Hangtags har vi dog fravalgt til fordel for et lille postkort, hvor vi i stedet kommer med relevant information. 

×