Strygning af skjorter

Mange synes det surt at stryge skjorter og køber derfor strygefrie skjorter – Men selv strygefrie skjorter er kun strygefrie i et vist omfang. Det behøver ikke at være en sur pligt at stryge skjorter. Med den rette teknik tager det kun 3-4 min – Så nyd roen og øjeblikket.

Sådan stryger du din skjorte

Det kræver ikke meget udstyr at få din skjorte helt glat og fin. Det du skal bruge er:

  • Et strygejern
  • Et strygebræt
  • Et ærmestrygebræt – kan undlades hvis du ikke har et

Trin-for-trin Guide: Sådan stryger du din skjorte:

1. Check vaskanvisningen:
Før du går i gang, er det vigtigt, at du kigger på vaskeanvisningen, for at se hvor meget varme skjorten kan tåle, så du kan indstille dit strygejern korrekt. Vi anbefaler, at du stryger din AWT-skjorter ved én prik, det vil sige 100 grader.

2. Start med skjortekraven:
Knap kraven op, læg den fladt på strygebrættet og stryg på indersiden af kraven. Når du er færdig folder du kraven ned igen og stryger på ydersiden, så kraven får en flot fold.

3. Ærmer og manchetter:
Knap manchetterne op og læg dem fladt på strygebrættet og stryg. Træk ærmet på et ærmestrygebræt og stryg ærmet fra søm til søm. Har du ikke et ærmestrygebræt så sørg for at ærmet ligger så fladt som muligt, så du undgår irriterende pressefolder på bagsiden.

4. Gå videre til bærestykket:
Hvad er et bærestykke? Bærestykket er det stykke stof, som sidder øverst på skjorten mellem kraven og dit skulderblad. Det kan være svært at stryge, og derfor bør du tage det, før du går videre til resten af skjorten. Knap skjorten helt op, så bærestykket kan ligge fladt på strygebrættet og stryg. Det kan blive nødvendigt at rette det lidt ud mens du stryger.

5. Stryg forstykket:
Start med at stryge stolpelukningen . Det er vigtigt at skjorten er knappet op, så du ikke stryger ovenpå knapperne. Stryg derefter den ene side af skjorten og så den anden. Det er vigtigt, at du ikke presser spidsen af strygejernet ned mod stoffet men sørger for at lægge mere vægt på den bagerste del af strygejernet. Sørg hele tiden for at stoffet ligger fladt.

6. Stryg bagstykket:
Drej skjorten om og stryg bagstykket. Sørg for at skjorten ligger så glat som muligt og stryg i blide bevægelser.

7. Afkøling:
Hæng skjorten på en bøjle og lad den køle af, før du tager den på. Husk at skjorten skal være helt afkølet, før du tager den på.

Hvorfor stryge ærmer og skjortekraven først?

Det er nemmest at starte med ærmerne og skjortekraven først, da de bagefter kan hænge udenfor strygebrættet, hvor de undgår at blive krøllet. Tager du derimod ærmerne til sidst, risikerer du at krølle den allerede strøgne skjorte, især hvis du bruger et ærmestrygebræt.

Bør jeg stryge min skjorte med eller uden damp?

Det kommer an på kvaliteten. Btryger du en bomuldsskjorte bør du bruge damp, da den er nemmere at stryge, når den er fugtigt. Vores skjorter er lavet af viskose – Så her anbefaler vi, at du stryger uden damp, da det giver et bedre resultat. 

Er det nødvendigt med et strygebræt til ærmer?

Svaret er NEJ – Det er ikke nødvendigt med et ærmestrygebræt. Du kan sagtens stryge et ærme uden. Men det er hurtigere og nemmere at få ærmet pænt ved at bruge et ærmestrygebræt. Men hvis du ikke har et, så går det fint uden.

Vi håber at du kan bruge guiden. Har du alligevel ikke lyst til at stryge din skjorte, så er her nogle tips til hvordan du kan mindske krøl.

Sådan stryger du din skjorte uden strygejern:

  • Sørg for at knapperne er lukkede og vask skjorten på vrangen
  • Vask din skjorte/skjortebluse på et program med lave omdrejninger (400-600 o/min.)
  • Lad skjorten/blusen tørre på en bøjle. Sørg for at lukke alle knapper
  • Hiv og træk nænsomt i skjorten/blusen, så den retter sig ud

Det er vigtigt, at du ikke tørretumbler din skjorte/bluse.

God fornøjelse hvad enten du vælger at stryge din skjorte eller bare ønsker at mindske krøl.

Se vores udvalg af skjorter og skjortebluser her..

 

 

 

 

 

Hvis din anbefaling er, at skjorten ikke skal dampes, tænker jeg, at det med fordel kan stå allerførst i teksten - for kundens skyld.

×